Den gode tur i byen - og hvorfor det er så vigtigt den er god!

DSC00102

I går var Lukas og jeg ude at starte en LD til et lokalt øvestævne, og det var en rigtig god oplevelse. Det var første gang jeg har Lukas med i byen ud over til trænersamlinger (og der har jeg altid haft muligheden for at starte med noget jordarbejde, og har Susan til at holde styr på mit mindset), og jeg var noget spændt på, hvad han ville sige til det. Derfor havde jeg også valgt et lille øvestævne med mere afslappede former, frem for et almindeligt stævne. Det fungerede rigtig godt, vi havde god tid til at stå og spise græs og se på ponyklassen inden der var opvarmning for hestene, og da vi skulle varme op var vi kun 5-6 heste på banen så det var til at overskue. Jeg nåede lige at få hjertet op i halsen, da en af de andre heste gik sidelæns ned ad langsiden for at stirre på noget "farligt" springmateriel på den anden side af hegnet, men da jeg havde trukket vejret og redet en ekstra volte, så gik Lukas lige forbi uden så meget som at vippe med et øre. Jeg havde valgt at have to starter, først en LD1 og så en LD2 (en anden gang vil jeg nok anbefale man rider samme program 2 gange i stedet, det er lidt lettere at huske så). Og selvom vores point var en anelse lavere i LD2'en synes jeg han gik mere afspændt det meste af tiden. Nu red vi opvarmning på samme bane som selve klassen, så der havde været lejlighed til at være rundt i alle hjørnerne, men ellers giver det tit en bedre tur 2. gang man er på banen, fordi hesten har haft mulighed for at kigge på tingene før og set de ikke er farlige.

Så hvis du gerne vil have din hest med i byen, hvad end det er til stævne, på fællestur eller noget andet, så gør det! Hvis det er muligt, så start med at vælge et mindre arrangement, så der er mere ro og plads, og så sørg for at have den hjælp med du har brug for. Min store pige på 9 havde meldt sig frivilligt (det vil sige hun insisterede) til at tage med, men jeg fik også overtalt min mand, så vi tog afsted hele familien, og det gav mig en stor tryghed at vide, at hvis noget koksede, så havde jeg en anden voksen med, der kunne holde en urolig hest (så tag ikke din mand med, hvis han er bange for heste!), nu viste det sig ikke at være nødvendigt, men så hyggede Morten med pigerne, købte kaffe til mig og holdt en græssende Lukas mens jeg sadlede af, så det var stadig rart at have ham med ❤️  

Endnu et vigtigt element i at have hesten med i byen er at kunne komme den i trailer, det er en af de ting, der helst bare skal virke, og som for rigtig mange ikke gør, og giver store udfordringer. På videoen herunder kan du se, hvordan det så ud, da jeg skulle læsse Lukas søndag morgen. Det er ikke super kønt, primært fordi jeg manglede fokus og var irriteret over tidsplanen var skredet, men det virker alligevel, fordi Lukas grundlæggende er godt trænet til at gå i trailer, han har et fint fremsignal, og han er generelt tryg ved traileren, i dette tilfælde valgte jeg også at bede min mand lukke, mens jeg blev inde ved Lukas, han er normalt god til at blive stående inde, men på det tidspunkt var det (heldigvis) gået op for mig at overskuddet ikke var så stort, så det var smart at få hjælp. Da vi skulle hjem igen var min nervøsitet fordampet og han gik lige ind. Så husk også at træne på alle de rolige dage, hvor du har mentalt overskud og ro til at håndtere de udfordringer der måtte være. Hvis du vil have hjælp og inspiration til din trailertræning, så holder jeg gratis onlineforedrag om at få succes med traileren på onsdag d. 10.10. kl. 20, du melder til lige her

2 kommentarer

Britta Høhrmann
 

Tusind tak for fin lille video bliver altid så glad og multiveret  når der Popper en e-mail op fra dig mvh Britta

Læs mere
Læs mindre
Merete Stenner
Admin
 

Tusind tak Britta, dejligt jeg kan motivere dig :D

Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar