Tiger Trailer Træning

I går var jeg med familien og nogle venner i Odense Zoo, vi var så heldige at komme forbi tigrene, lige som en af dyrepasserne trænede den ene tiger til at gå ind i en transportkasse. Det kan du se et lille klip af her

https://youtu.be/COiFueQVgdc

Jeg blev fascineret af ligheden med trailerlæsning af heste, hvorfor jeg har lyst til at dele oplevelsen med jer!

Efter træningen fortalte dyrepasseren lidt om baggrunden. Tigeren skal flyttes til en anden zoo om en måned, og for måske at kunne undgå at bedøve hende, når hun skal fanges, så er de nu i gang med at tilvænne hende til fangekassen. Hun fortalte også, at denne tiger var meget forsigt med sine poter, og utryg ved at gå på ukendt underlag, som kassen jo har, noget vi bestemt kan genkende fra hestene. Zoo har også en hunløve med 3 unger, de havde tidligere på ugen gået i anlægget med kassen, her havde alle 3 unger leget og sovet i kassen, fordi deres ubekymrede tilgang til tingene gør sådan en kasse mere spændende end farlig, den nysgerrighed og mangel på dårlige erfaringer kan vi også udnytte hos hestene ved at indlære trailerlæsningen som en god ting, helt fra de er små.

Grunden til, at Odense Zoo rigtig gerne vil kunne læsse denne løve uden bedøvelse (som jo ellers er det normale) er, at hendes far døde af en blodprop som eftervirkning af bedøvelse, og den risiko vil man naturligvis gerne mindske hos hende. Samtidig er træningen jo også med til at mindske hendes generelle stressniveau i omgangen med mennesker, og den "håndtering" der vil følge af flytningen. Nøjagtig på samme måde hjælper god trailertræning til at mindske hestens stressniveau, når vi f.eks. skal til stævne eller på kursus, for hvis hesten kan ankomme fra trailerturen cool og rolig, så er der meget mere plads i stressregnskabet til at håndtere de påvirkninger den udsættes for på stævnepladsen, frem for hvis den allerede er i det røde felt bare af at at skulle læsses og køre derhen.

Dyrepasseren fortalte også, at løven var blevet fodret dagen før, og derfor ikke var voldsomt fodermotiveret, det er jo heldigvis ikke et problem vi har i samme grad med hestene, da de jo er indrettet til at æde hele tiden, men man kan sagtens udnytte, at det er mere optimalt at træne med foderbelønninger lige før fodringstid end lige efter.

Trænger du til input til din trailertræning, så er mit onlinekursus stadig på tilbud til 300 kr. Du melder til lige her http://shop.ridesikkerhed.dk/page/45606 Tilbuddet gælder resten af oktober (husk kurset kan også gives som julegave, er du i tvivl om det praktiske, så kontakt mig endelig).

Vil du gerne kunne træne super præcist og effektivt med positiv forstærkning, så er der også tilbud på mit klikkerkursus til kun 400 kr. resten af oktober, og der er oven i købet mulighed for at få svar på dine spørgsmål live online på tirsdag d. 20.10, klikkerkurset kan naturligvis også gives som gave, du læser mere her http://shop.ridesikkerhed.dk/page/41337

Rigtig god træning

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar