Overvind forhindringerne og nå dine mål

forhindringer

Tusind tak for den overvældende åbenhjertige feedback på mit seneste nyhedsbrev, hvor jeg efterlyste, hvad I forudså af forhindringer for træningen i det kommende år.

Baseret på de mange mails tegner der sig et billede af, at de største forhindringer for at nå de planlagte mål er:
  • Vejret
  • Manglende motivation eller lyst
  • Tid
  • Fysiske problemer med hesten
  • Fysiske problemer hos rytteren
  • Usikkerhed hos rytteren
  • Mangler nogen at ride med
At vejret er den største udfordring er på den ene side ikke den store overraskelse for mig, på den anden side er det enormt upraktisk at bo i Danmark (eller Norge, hvor der også kom et enkelt svar fra), og ikke kunne træne, hvis vejret kommer på tværs.

Når vejret driller, så er mit bedste råd at vælge en af de følgende to strategier.
  • Giv hesten fri med god samvittighed, giv den evt. en ekstra strigletur eller massage. Det vigtige ved denne strategi er, at du skal beslutte dig for, at det er helt ok ikke at træne den dag eller den periode, hvis du går og ærgrer dig eller bebrejder dig selv, at I ikke træner, så er det en dårlig løsning, der dræner din energi og dit humør.
  • Planlæg alternativ træning. hvis vi har mål med vores træning, der er vigtige for os at nå, og som kræver træning hele året, så er strategien med at give hesten fri ikke så brugbar. Så er det smart på forhånd at have udtænkt en række alternative træningsmuligheder, så vi kan holde gang i en hvis form for træning også i frost, blæst, sne og regn.
Alternative træningsmuligheder kan være noget så simpelt som at have mulighed for at tage hesten med i ridehus når vejret er dårligt, det kan også være man skal opstalde hesten et sted med ridehus i vinterhalvåret, hvis man har behov for regelmæssig ridning. Det kan også være man skal have bedre tøj at ride i om vinteren, så man kan holde sig tør og varm uanset vejret. Giver vejret udfordringer ved at hesten bliver utryg, f.eks. af blæst, så kan man lave det som en del af sin målsætning, at man skal vænne den til at træne i blæst, og så i starten træne jordarbejde når det blæser, f.eks. i kombination med agilityforhindringer, så hesten gradvist vænnes til at de mærkelige lyde og bevægelser i blæsten er helt ok.

Når vejret er som i disse dage, med skift mellem frost og tø, så risikerer vi, at både bane og veje er for glatte til ridning og sågar jordarbejde, så kan det være smart på forhånd at have lavet et katalog over øvelser man kan lave på staldgangen, på P-pladsen eller hvor der nu er til at færdes. Så hver gang du falder over en sjov og brugbar øvelse, så gem den, enten ved at printe den ud, eller f.eks. på telefonen, så du altid har den ved hånden når du er i stalden. Du kan også samle gode øvelser til jordarbejde og ridning, så du altid har idéer til at variere træningen.For at hjælpe dig med at vende forhindringerne nævnt i starten, til udfordringer du kan arbejde med, så holder jeg torsdag d. 28. januar kl. 20-21.30 en online workshop, hvor jeg dels hjælper dig med at få styr på, hvilke mål du har i år, men vigtigst af alt hjælper dig med at finde løsninger og strategier, der gør at du opnår fremskridt hele året på trods af de forhindringer, der måtte dukke op undervejs. Selvfølgelig kan der ske ting, f.eks. skader hos hesten eller dig, der gør, at ens mål må revideres, men langt de fleste forhindringer vi støder på kan faktisk overkommes med den rette tilgang. Det koster kun 100 kr. at være med på workshoppen, og den bliver optaget, så kan du ikke være med live, kan du se den senere, og du kan gense hele eller dele af workshoppen når det passer dig. Du melder til lige her http://shop.ridesikkerhed.dk/products/46346

Ved tilmelding får du mulighed for at udfylde et spørgeskema, hvor du kan fortælle om netop dine udfordringer, så jeg bedst muligt kan tilpasse indholdet i workshoppen til deltagernes udfordringer.

Er usikkerhed en af dine store udfordringer, så er der stadig et par ledige pladser på Tryg til hest kurset, der starter fredag d. 15.1., og som en særlig bonus får de tilmeldte på januars Tryg til hest kursus gratis adgang til workshoppen d. 28.1. Du læser mere om Tryg til hest kurset her https://roejlegaard.simplero.com/page/50292

God vind med træningen

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar