Når utrygheden holder os tilbage (resultat af spørgeskema)

I forbindelse med et Tryg til hest onlineforedrag lavede jeg en spørgeskemaundersøgelse, som har fået næsten 100 svar, tusind tak, hvis du var en af dem! Ud fra de mange svar danner der sig et tydeligt billede af, at det at være bange eller utryg er et udbredt problem, og at det for langt de fleste er en hæmsko i den daglige omgang med hesten. Jeg spurgte, hvornår folk blev utrygge, det ser du resultatet af her:

Det ses, at det problem, som 2/3 af besvarerne har er, når hesten bliver urolig, hvilket jo giver god mening, men samtidig er vældig upraktisk, fordi det så bliver sværere for os at hjælpe hesten til at genfinde roen. En anden udfordring er at ride tur, hvilket stemmer godt overens med det jeg hører fra mine elever og kursister, og ofte indeholder turridning jo også mindre forudsigelighed end ridning på bane. En anden ting jeg spurgte om, var om utrygheden så forhindrede en i at gøre det man gerne ville med sin hest, og til det må svaret siges at være et stort ja.

Det er noget jeg selv kender alt for godt, og det er netop en af mine hovedmotivationer for at lave Tryg til hest webinarer og kurser, fordi jeg synes det er drøn ærgerligt, når vi nu bruger så meget tid og penge på vores hest, at vi så ikke får fuldt udbytte af den investering. Ofte smitter følelsen af nederlag, og den dårlige samvittighed over at bruge hesten for lidt også af på resten af ens liv, og giver konflikter i forhold til familien omkring prioritering af tid og penge. Så er du en af de mange, der ofte eller indimellem bliver hindret i at bruge din hest som du drømmer om, fordi du bliver bange eller utryg, så skal du vide, at det behøver ikke være sådan! Der er mange muligheder for at få hjælp. Et godt sted at starte er Tryg til hest klubben, den kan du læse mere om her 

De bedste forårshilsner

Merete Stenner

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar