Kom godt i gang med trailertræningen

Trailerlæsning er nok et af de allermest almindelige problemområder for hestefolk, det kan være alt fra at hesten lige skal overtales til at gå frem eller skal ind og ud et par gange inden der kan lukkes, til at den går i panik eller totalt i baglås bare ved synet af traileren. Uanset, om du har store eller små trailerproblemer, så er det afgørende, at vores signaler til hesten fungerer. Hvis ikke vi og hesten er helt enige om, hvad der betyder frem, stop og bak uden trailer, så har vi ikke mange chancer for at få det til at fungere, når vi komplicerer det ved også at skulle have hesten ind i eller hen mod en trailer den ikke er vild med. Det er derfor en rigtig god idé at starte med at træne dine basissignaler først uden trailer og dernæst med trailer, det viser jeg dig i videoen her.

 

Når du træner basissignalerne, så kan du enten bruge ren negativ forstærkning, altså at presset forsvinder, så snart hesten gør det rigtige, eller du kan kombinere og også bruge positiv forstærkning, altså tilføje noget rart (f.eks. kiks eller nus), når hesten gør det rigtige. Du kan læse mere om principperne her Om læringsteori Vil du lære mere om trailertræning, så har jeg alletiders onlinekursus, det kan du læse mere om her Trailerkursus

2 kommentarer

elisabeth kjærgaard
 

Jeg har problemer med at se dine videoer. De kører 2 min. og sidder så fast. Er der noget jeg kan gøre?

Læs mere
Læs mindre
Merete Stenner
Admin
 

Hej Elisabeth, hvilken browser bruger du? generelt oplever folk færrest problemer med Chrome, så prøv evt. i den. Du må også meget gerne se om det er det samme på telefon og pc. Hvis problemet fortsætter, så send mig en mail på support@stenner.dk med så mange detaljer (hvilke videoer, hvilken browser bruger du osv.) som muligt, så kan jeg få Simpleros support til at se om de kan se en grund til problemet.

De bedste hilsner

Merete

Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar